Benu Apotheek Da Costa en uw huisarts verbeteren samen uw medicijngebruik

Goed medicijngebruik betekent: niet teveel, niet te weinig, op het juiste moment en op de juiste manier uw medicijnen gebruiken. De Medicijnmonitor, een uniek zorgprogramma, is gemaakt om u daarmee te helpen.
Benu Apotheek Da Costa en uw huisarts kunnen in de Medicijnmonitor in één oogopslag zien hoe optimaal uw medicijngebruik is en of er actie ondernomen moet worden. Samen bespreken zij welke verbeteringen er in uw behandeling mogelijk zijn. Vervolgens bespreekt uw apotheker de resultaten met u.
Mogelijke aanpassingen zijn:

  • andere medicijnen
  • stopzetten van een medicijn
  • een medicijn toevoegen

Uw apotheker biedt u in alle gevallen een zorgvuldige medicatiebegeleiding.

Hoe werkt Medicijnmonitor?

Benu Apotheek Da Costa beschikt over een patiënteninformatiesysteem, waarin uw gegevens en medicijnen staan. De Medicijnmonitor screent het volgende:

  • krijgt u het juiste middel?
  • heeft u nog voldoende medicijnen in huis?
  • neemt u de medicijnen volgens voorschrift in?
  • neemt u de medicijnen consequent in?
  • voldoen uw medicijnen nog aan de nieuwste richtlijnen en wetenschappelijke inzichten?

Wat merkt u van Medicijnmonitor

Door de samenwerking tussen de apotheek en uw huisarts of specialist kunt u erop vertrouwen dat u altijd uitgekiende medicatie krijgt. Medicijnmonitor checkt continu of daaraan iets moet veranderen, bijvoorbeeld omdat er betere middelen beschikbaar komen of omdat uw gezondheidstoestand veranderd is.

Medicijnmonitor signaleert

Zodra Medicijnmonitor een signaal geeft overleggen uw apotheker en uw huisarts wat er moet gebeuren: stoppen met een bepaald middel, een medicijn toevoegen of vervangen door een ander middel. De keuze wordt altijd gemaakt op basis van de nieuwste behandelrichtlijnen en ervaringen met het middel. Ook de kosten wegen mee in de keuze voor een bepaald middel, maar de kwaliteit staat voorop.

 

Meer informatie bij uw huisarts of de apotheek.